SIMPEL SOMMETJE

eeneneenistweeInzicht krijgen in de werking van de menselijke ervaring zoals omschreven in de 3 Principes kun je vergelijken met leren optellen. Het feit dat we oneindige intelligentie (Mind) zijn, en in elk moment ons denken (Thought) ervaren (Consciousness) is het rekensysteem. Zodra je dat begint te zien wordt het duidelijk dat alle problemen en angsten op dezelfde manier worden gecreëerd. Ik (Mind) ervaar (Consciousness) een problematische of angstige gedachte (Thought).

Een onzekere gedachte in je bewustzijn geeft onzekerheid als uitkomst. Een stressvolle gedachte in je bewustzijn geeft stress als uitkomst. Een boze gedachte in je bewustzijn geeft boosheid als uitkomst. Een angstige gedachte in je bewustzijn geeft angst als uitkomst, enzovoorts. Allemaal mogelijk gemaakt door het feit dat je leeft. Mooi hè?

Het is met dit inzicht ook niet langer logisch om een andere uitkomst te willen dan degene die je nu hebt. Te vechten tegen de uitkomst of eraan te werken. 1+1= nu eenmaal 2, hoe graag je ook wilt dat het 3 of 16 is. Maar weten dat er ook andere getallen (liefdevolle gedachten) tot je beschikking staan in een volgend moment, die vanzelf een heel andere uitkomst geven, is fijn.